Sökområde Falun Dalarna Sverige

Isolering Falun

Välkommen till Dala Warmcel AB. Vi erbjuder högkvalitativ och miljövänlig isolering av märket Isocell, baserad på cellulosa och lin. Vi åtar oss isolering av både stora och små byggnader; gamla såväl som nya fastigheter.

Isolering i Falun | Dala Warmcel AB

Dala Warmcel AB

 

Dala Warmcel i Leksand har funnits i över 20 år och vi ökar volymen med ungefär 20 % varje år allteftersom fler ser fördelarna med den isolering vi använder. Idag är vi uppe i en volym på ca 50 ton.

Vi åtar oss isolering av både stora och små byggnader; gamla såväl som nya fastigheter.

Varumärket Isocell tillverkas bland annat i Tibro i Västergötland, och är numera marknadsledande i Europa.

Effektiv isolering i Dalarna
Det kvalitativa och välrenommerade märket Isocell är störst i Europa när det gäller sprutisolering. Märket tillverkas i sex olika fabriker på kontinenten, varav en ligger i Tibro i Västergötland. Isocell är ett givet val för oss!

Isoleringen Isocell passar utmärkt i Dalarna och hela Sverige tack vare sina överlägsna egenskaper – särskilt som tilläggsisolering i fuktiga miljöer. Cellulosan möglar eller förmultnas inte, samtidigt som den både absorberar och avger fukt.

Ett annat stort plus med Isocell jämfört med andra isoleringsmaterial är att det är helt och hållet naturligt och miljövänligt. Isoleringen tillverkas av returpapper, som i sig belastar miljön minimalt. Tillsatserna som skyddar mot bland annat brand och skadedjur är ofarliga salter.

Isoleringens egenskaper
Utrymmet man ska isolera ställer lite olika krav på isoleringen, men Isocell har de egenskaper som krävs för att passa i princip i vilket utrymme som helst. Exempel på platser där materialet passar bra är vindar, ytterväggar och golvbjälklag. Isoleringen passar bra både som tilläggsisolering eller för nyproduktioner. Övriga egenskaper:

Ljud: I golvbjälklag och mellanväggar behövs isolering med bra ljudegenskaper. I det här fallet presterar Isocell utmärkt, eftersom det fångar upp och dämpar ljud på ett effektivt sätt.

Brand: Isoleringen är brandsäker eftersom den inte smälter som andra isoleringsmaterial utan endast kolnar på ytan.

Fukt: En av de viktigaste egenskaperna för isolering är att den hanterar fukt på ett bra sätt – ett område där cellulosans förmåga att binda och avge fukt passar otroligt bra. Den möglar eller förmultnas inte och utmärker sig som ett betydligt bättre alternativ än mineralull.

Värme: Självklart är isolering mot kyla och värme i Dalarna och resten av Sverige ett av huvudskälen till att välja en högpresterande isolering. Isocell fyller ut varje vrå och skrymsle av utrymmet och saknar dessutom skarvar. Förmågan att isolera mot kyla och värme är mycket god.

Professionellt utförd isolering i Dalarna
Vi åtar oss att isolera allt från koja till slott. Det kan röra sig om äldre fastigheter som behöver tilläggsisoleras eller renoveras, alternativt nybyggnationer. Isocell är ett lika effektivt isoleringsmaterial i offentliga och kommersiella byggnader som det är i bostäder, och vi kan hjälpa till med alla varianter.

Vi har även ett väl utvecklat miljötänk, med hänsyn till klimatet så sköts all logistik av det lokala transportföretaget Dala Frakt.

Kontakta oss för att få en offert, eller svar på dina frågor om isoleringsmaterial.

Välkommen att kontakta oss för mer information eller offert! Vi finns i Leksand och ni når oss på telefonnummer 0247-151 30

 

Dala Warmcel AB
Gärdesvägen 31
793 32 Leksand

 

Telefon: 0247–151 30
Mobil: 070–626 10 37
E-post:info@warmcel.nu

Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information